Crypta, Bratislava (#468)

Dievčenský metal v upršaný pondelkový večer? Áno, prosím! 🙂

Nie je až tak veľa dámskych kapiel na metalovej scéne a ak aj sú, nie každá stojí za pozornosť. To sa však netýka brazílskej Crypty. Štvorica Fernanda Lira, Luana Dametto, Tainá Bergamaschi a Jéssica di Falchi nám ukázali, že ženy majú čo povedať na tému “death metal”. 🙂

Koncert začal už o ôsmej, ale Plaguemace som nemal šancu stihnúť a počas vystúpenia Nakkeknaekker som sa fotil a rozprával s gitaristkami skupiny Crypta. 🙂 Dievčatá vzápätí nastúpili na pódium bratislavského Randalu presne o 22:00 a ihneď ma prekvapil o dve triedy lepší zvuk. Nepamätám si, či som vôbec počul v tomto klube zrozumiteľnejší sound u extrémnej metalovej kapely!

Skladba The Other Side of Anger otvorila 70-minútovú show a ukázala, že toto kvarteto sa s nami nebude maznať. 🙂 Hralo sa z oboch albumov – Echoes of the Soul a Shades of Sorrow, pričom viac piesní pochádzalo z druhej nahrávky. Nechýbala Lullaby for the Forsaken – “uspávanka” s hmkaným introm, Stronghold s akustickou pasážou či “klipovka” From the Ashes, ktorá deathmetalový večer ukončila.

Všetky dievčatá podali výborné výkony, sú veľmi šikovné, milé a naozaj nestoja na pódiu iba na okrasu. Ak ich chcete vidieť naživo, máte tento rok ešte jednu šancu – 28. júna zahrajú na Topfeste!


Johny, Poetry in Telegrams

———————————

Sledujte aj naše ďalšie stránky, sociálne siete a streamovacie služby (máme vonku nové EP The Line of Love!) – TU sú všetky pokope (kliknite)

Komentáre sú uzavreté.